Je libo zmrzlinu nebo sorbet? Ohlédnutí za Hradozámeckou nocí 2023 na zámku Hluboká

V letošním roce se tradiční Hradozámecká noc uskutečnila na konci léta v sobotu 26. srpna. Návštěvníci, kteří se v tento výjimečný večer vydali na zámek Hluboká, odhalili tajemství mražení zmrzlin a sorbetů v minulých staletích. Chuťově nezvyklé mražené pochoutky připravené podle historických receptů samozřejmě i ochutnali. Podával se citronový sorbet s bergamotem a capari, ananasová zmrzlina, gin-tonic sorbet přelitý tonicem nebo jahodová zmrzlina se smetanou z historických formiček rozličných tvarů. Kapka dobrého moku nesměla chybět. Večerem hosty hlubockého zámku provázel odborník na historii stolování Milan Svoboda.

Děkujeme za návštěvu a příští rok se těšíme na viděnou při dalším ročníku Hradozámecké noci.

Dobový recept na ananasovou zmrzlinu a citrónový sorbet.