Průvodce a zápisník: dvojice dárků, které potěší každého cestovatele

Hledáte dárek pro nadšeného výletníka, který vždy rád vyrazí na nějaký hrad či zámek? Pak pro vás máme tip hned na dvě knížky. Pro své cesty se může inspirovat Průvodcem po památkách ve správě Národního památkového ústavu a své zážitky si pak zaznamená do Zápisníku návštěvníka památek.

Průvodce po památkách ve správě Národního památkového ústavu seznamuje s historií a zajímavostmi jednotlivých památek a nabízí také základní praktické informace, které usnadní jejich návštěvu.

Na výlet si pak s sebou můžete vzít Zápisník návštěvníka památek, který slouží pro zaznamenání zážitků z výletů na české hrady a zámky. Najdete zde množství příběhů, které vás jistě inspirují k jejich návštěvě. Zároveň si do zápisníku můžete vlepovat vstupenky z jednotlivých navštívených objektů. Národní památkový ústav totiž od roku 2018 vydává novou edici vstupenek s historickými vyobrazeními památek, které jsou očíslované a je proto možné je všechny nasbírat.

Obě knihy můžete koupit v knihkupectví a informačním centru Národního památkového ústavu, které najdete v ulici Na Perštýně 12 v Praze, nebo na e-shopu.