Soutěž Živly v architektuře a umění Českých Budějovic prověří znalosti o historii města

Již po jedenácté je pro děti a mládež připravena soutěž, která je zaměřena na vybranou část historie města České Budějovice. Tentokrát se "mladí historici" vydají hledat po městě odkazy čtyř živlů v architektuře a umění. Kam je pátrání po ohni, vodě, zemi a vzduchu zavede, odhalí v pracovních listech soutěže.

Odbor památkové péče Magistrátu města České Budějovice ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Českých Budějovicích vyhlašuje u příležitosti Dnů evropského dědictví (EHD 2020) 11. ročník vědomostní soutěže pro děti a mládež do 16 let – jednotlivce i kolektivy. Soutěž bude probíhat až do 31. prosince 2020 a je tentokrát zaměřena na čtyři živly v architektuře a umění Českých Budějovic – VODU, OHEŇ, ZEMI a VZDUCH. Cílem soutěže je zapojit děti a mládež do poznávání města zábavnou formou a prohloubit tak jejich vztah k místu, ve kterém žijí.

Hlavní cenou pro výherce - jednotlivce je celoroční rodinná vstupenka na památkové objekty ve správě Národního památkového ústavu, vítězný kolektiv získá skupinovou vstupenku do jednoho vybraného památkového objektu ve správě Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích. Připraveny jsou i zajímavé věcné ceny.

Podrobnější informace a pracovní listy se soutěžními otázkami budou ke stažení na webových stránkách města www.c-budejovice-cz a NPÚ www.npu.cz/uopcb nebo si je mohou soutěžící vyzvednout v tištěné podobě v Turistickém informačním centru na radnici v Českých Budějovicích.

Více informací také na odkazu zde.