Přihlaste se na konferenci OBNOVENÉ DĚDICTVÍ

Obnovené dědictví je téma letošní jedinečné konference MÁME VYBRÁNO. Proběhne 31. května v dominikánském klášteře v Praze.

Konference o památkách, odvaze a vizích představí oceněné počiny – inspirativní příklady záchrany kulturního dědictví. Nebude chybět Libušín, novoborský LASVIT nebo žatecký Mederův dům.

Na programu jsou tři diskuzní bloky s 12 osobnostmi, které stojí za záchranou výjimečných staveb. Letošní 11. ročník je unikátní tím, že soustředí proměny, jež se dočkaly ocenění – ať už se jedná o Patrimonium pro futuro Národního památkového ústavu nebo řadu regionálních soutěží.

Co jméno, to zajímavý příběh. Co příběh, to inspirace pro ostatní. Změnil se koncept: místo řady referátů se můžete těšit na moderované rozhovory s hosty, kteří popíší cestu k záchraně nevšední stavby. Diskuze povedou tři hvězdní průvodci: památkář Ondřej Šefců, redaktorka Karolína Vránková a herec a architekt David Vávra. Prostor pro otázky dostanou i hosté přítomní v sále – mohou tak získat informace užitečné pro vlastní projekty.

Konference MÁME VYBRÁNO bude památkářskou burzou nápadů a zkušeností.


Na konferenci se můžete zaregistrovat ZDE.


Projekt MÁME VYBRÁNO pořádá Institut pro památky a kulturu.