Staňte se na chvíli detektivem i sochařem s výstavou o památných místech Královéhradeckého kraje

Putovní výstava Památná místa Královéhradeckého kraje představuje 20 příběhů lip svobody a téměř 60 příběhů památníků, pomníků a pamětních desek obětem 1. světové války. Výstava se ve dnech 24. června až 9. července otevře ve společenském centru UFFO v Trutnově a od 10. července až do konce prázdnin bude k vidění v Knihovně města Hradce Králové ve Wonkově ulici.

Pro děti i dospělé jsme připravili doprovodný program. Komentované prohlídky upozorní na další zajímavé pomníky i ty, které nejsou tak atraktivní svým výtvarným zpracováním, ale jejich příběhy dojímají i po tolika letech. V osudech některých pomníků, ale i jejich tvůrců se zrcadlí dějiny celého 20. století. Co všechno jsme vypátrali v terénu i v archivech a knihovnách? Zájemci se mohou zeptat na spoustu dalšího. Objevíte i vy drobnosti a detaily, které prozrazují mnoho?

Doprovodný program je připravený i pro tvořivé návštěvníky. Stát se sochařem a navrhnout pomník nemusí být tak složité. Nebo ano? I to si mohou malí i velcí zájemci vyzkoušet. Stačí si objednat konkrétní termín do Trutnova nebo do Hradce Králové na e-mailu mackova.eva@npu.cz.