Soutěž pro děti a mládež Čtyři živly v architektuře a umění má své vítěze

V roce 2020 vyhlásil odbor památkové péče Magistrátu města České Budějovice ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Českých Budějovicích vědomostní soutěž pro děti a mládež do 16 let. Koná se již tradičně u příležitosti Dnů evropského dědictví.

Již 12. kolo soutěže bylo zaměřeno na čtyři živly v architektuře a umění Českých Budějovic – VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH. Cílem soutěže je motivovat děti a mládež k poznávání města a obohatit tak jejich znalosti o místě, ve kterém žijí. Soutěž probíhala od 12. 9. 2020 do 31. 12. 2020.

Pořadí nejlepších soutěžních prací určila hodnotící komise složená ze zástupců odboru památkové péče Magistrátu města České Budějovice a Národního památkového ústavu.

Výsledky soutěže a seznam výherců v jednotlivých kategoriích jsou na stránkách NPÚ. Zveřejněny jsou také na webových stránkách odboru památkové péče Magistrátu města České Budějovice – www.c-budejovice.cz a v Turistickém informačním centru na českobudějovické radnici. Vítězům gratulujeme!

Termín a forma slavnostního vyhlášení vítězů a předání cen bude v souvislosti s aktuální epidemiologickou situací upřesněna na začátku března 2021.

Soutěže se zúčastnilo 51 žáků ze 4 základních škol a 4 gymnázií, ve dvou kategoriích – 4 kolektivů a 7 jednotlivců.

Děkujeme všem, kteří se soutěže zúčastnili. Věříme, že jste při zpracovávání odpovědí na soutěžní otázky objevili řadu zajímavých informací a souvislostí. Za zpracování odpovědí na soutěžní otázky Vám patří naše uznání.