Děti budou poznávat významné osobnosti Českých Budějovic

Letošní kolo vědomostní soutěže pro děti a mládež do 16 let odstartuje 14. září 2019. Připravil ji Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Českých Budějovicích a Odbor památkové péče Magistrátu města České Budějovice. Tentokrát je vědomostní soutěž zaměřená na významné českobudějovické osobnosti, které ovlivnily kulturní, hospodářský a společenský život. Trvat bude do konce roku 2019 a mohou se jí zúčastnit i kolektivy.

Pracovní listy zájemci najdou v Turistickém informačním centru českobudějovické radnice nebo jsou ke stažení na webových stránkách odboru památkové péče Magistrátu města České Budějovice www.c-budejovice.cz a Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích.

Při hledání odpovědí mohou využít po předchozí dohodě bohatých fondů knihovny Národního památkového ústavu na Senovážném náměstí č. 6.

Hlavní cenou pro jednotlivce je rodinná vstupenka na památkové objekty ve správě Národního památkového ústavu, pro vítězný kolektiv skupinová vstupenka do jednoho vybraného památkového objektu ve správě Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích. Připraveny jsou i zajímavé věcné ceny.

Více informací a pracovní listy na stránkách Magistrátu města České Budějovice nebo zde.