Stovky květů vybarví interiéry hradu Rožmberk

Od středy 22. srpna 2018 vybarví interiéry hlavní prohlídkové trasy hradu Rožmberk opět stovky květů. Výstava květinových aranžmá na téma Svět barev, která jsou v jednotlivých místnostech laděna do jedné barvy a jejích odstínů, potrvá do neděle 26. srpna.

Letos už dvanáctý ročník dává naprostou tvůrčí svobodu floristům, klade důraz pouze na cit, invence a profesionalitu tvůrců.

Aranže jsou laděny v každé z místností do jediné barvy a jejích možných odstínů.
Své místo našly vedle lilií a hortenzií také amarylis, anthurie, eustoma a další druhy květin, z nichž některé dosud na Rožmberku používány nebyly. Rozmístění jednotlivých květů v rámci hradu bylo připraveno s ohledem na vlastní potřeby květin i možnosti jednotlivých pokojů.

Oproti předchozím ročníkům, kdy květinové aranže reflektovaly zadané téma či umělecko-historické slohy, popustili tvůrci letos maximálně uzdu fantazii a odvaze včetně použití zcela moderních floristických technik.

Vedle profesionálních floristů pod vedením Slávka Rabušice se do tvorby zapojily také zahradnice ze zámků Třeboň, Kratochvíle a z kláštera Zlatá Koruna, které se přípravy účastní už po několikáté a práci na květinových aranžích berou jako velkou výzvu a zajímavé zpestření své práce.

Více informací na www.hrad-rozmberk.cz

---------------------------------------------------------------------

Kontakt:

Mgr. Andrea Čekanová, kastelánka SHZ Rožmberk, tel.: 607 52 63 84, e-mail: rozmberk@npu.cz

Fotografie ke stažení