Silvestrovské výhledy z Nového Hrádku

Zimní pohled z vyhlídky mladšího hradu.

Pokud si budete chtít v silvestrovském odpoledni protáhnout tělo, zažít něco pěkného v zimní přírodě národního parku Podyjí a podívat se na něj pěkně zhora - z místa, kam se obvykle mimo hlavní návštěvnickou sezónu nedostanete - pojďte s námi na zříceninu Nový Hrádek u Lukova!

Sraz účastníků bude ve 14 hodin v Příčkách, na křižovatce na turistické cestě k Novému Hrádku. Auta je možné odstavit na parkovišti Nový Hrádek v městysi Lukov. Na Příčky se dá dojít i z Podmolí, nebo od autobusové zastávky u bunkru, na silnici mezi Lukovem a Podmolím.

Už cestou se můžete něco dozvědět, při dobré viditelnosti se zdálky podívat na rakouský hrad Kaja. V areálu zříceniny Vás pak čeká netradiční zimní prohlídka hradu a jedinečný pohled do údolí řeky Dyje, na její meandry a netušené struktury krajiny, které jsou v letním období schovány za bujnou vegetací.

Nezapomeňte si dobrou obuv a na zpáteční cestu lesem baterku. Můžete si s sebou vzít i něco dobrého na přípitek na zdar roku 2024 nejen na Hrádku a v Podyjí.