Příměstský tábor v Květné zahradě

Příměstský tábor v Květné zahradě, mapování zahrady

V Květné zahradě v Kroměříži se v prvním srpnovém týdnu uskutečnil příměstský tábor Tajemná zahrada. Uspořádal jej Národní památkový ústav ve spolupráci s mateřským centrem Klubíčko Kroměříž. Zúčastnilo se celkem 15 dětí, kterým se věnovali lektoři Metodického centra zahradní kultury v Kroměříži a Metodického centra pro vzdělávání v Telči.

Pro děti bylo připraveno mnoho her, které jim zážitkovým způsobem zprostředkovaly krásu, význam a charakter Květné zahrady i vybrané mytologické příběhy.

Děti podnikly také výlet do blízké obory Hvězda, která ideově se zahradou souvisí. Program se dotkl i rodin dětí, předposlední den tábora se pro ně v zahradě uskutečnila večerní slavnost. V závěru mohly děti zahradě poděkovat za to, co v ní prožily: zapojily se do její údržby vyplením několika záhonů.

"Ačkoliv je uspořádání takto intenzivního programu v památce zahradního umění náročné, věříme, že vše prožité v dětech zanechá hluboké stopy," konstatoval závěrem Petr Hudec z Metodického centra pro vzdělávání v Telči.