Zveme na netradiční prohlídkovou trasu na hradě Buchlově

V pozadí hrad Buchlov

Metodické centrum pro vzdělávání v Telči se podílelo na přípravě netradiční prohlídkové trasy na hradě Buchlově. Je určena především pro zájemce o poznání středověké architektury a dějin historických staveb.

Netradiční prohlídková trasa je směřována do exteriéru a zčásti i do interiéru hradu, a to do nejhodnotnějších středověkých prostor. Průvodcem je odborný pracovník kroměřížského územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu. Prohlídka se zaměří hlavně na stavebně historický průzkum hradu a jeho přibližnou podobu ve 14. a 15. století. Návštěvníkům bude během prohlídky prezentována především vnější podoba hradu, a to z míst, která jsou přístupná pouze v rámci této speciální trasy. Na základě stavebních spár, zbytků omítek, otisků zaniklých konstrukcí apod. se návštěvník vydá po stopách práce dávných stavebních hutí, ale i požárů a dobyvatelů hradu. Výklad je doplněn kresebnými rekonstrukcemi dřívějších podob hradu z konkrétního místa pohledu. Prohlídka je ukončena na vyhlídkové terase, ze které je možno přehlédnout celý komplex hradu i významné památky v okolí.

Tato prohlídková trasa je výběrová, limitovaná počtem osob a je určena především pro zájemce o poznání středověké architektury a dějin historických staveb.

V ceně vstupného je publikace Buchlovská spirála – stavební vývoj hradu Buchlova v obrazech.

Termíny prohlídek:

14.–15. května 2016

18.–19. června 2016

16.–17. července 2016

13.–14. srpna 2016

24.–25. září 2016

 

Zahájení prohlídek:

10.00, 12.00 a 14.00 hodin

 

Délka prohlídky:

75-90  minut

Počet osob: max. 15

Vstupné:

150 Kč (plné vstupné) / 100 Kč (snížené vstupné)