Letní škola památkové edukace pro pedagogy

Pro učitele mateřských, základních a středních škol a volnočasové pedagogy je určena Letní škola památkové edukace 2016. Nabízí vícedenní setkání v přátelském a inspirativním prostředí Hospitalu Kuks. Koná se ve dnech 22. - 24. srpna 2016.

Exkurze, přednášky a tvůrčí dílny se zaměří na rozmanité metody interpretace kulturního dědictví a jeho využití pro školní i mimoškolní výchovu a vzdělávání. Účastníci se mohou těšit na na výtvarné, hudební i dramatické aktivity, společné učení i samostatné objevování jedinečného genia loci.

Kurzovné a ubytování stojí 600 Kč na osobu za celý pobyt, účastníci kurzu bydlí v nově zrekonstruovaných prostorách Hospitalu Kuks. Stravování si hradí každý účastník pobytu sám, přímo v areálu je restaurace. Snídaně a večeře je možné si připravit v kuchyňce, která je k dispozici v ubytovacím zařízení. Účastníci absolvují některé části programu společně, jiné v menší skupině dle volby tematické tvůrčí dílny. Prostor bude jak pro individuální meditace, tak pro společné trachtace.

Akci pořádá Národní památkový ústav, metodické centrum pro vzdělávání v Telči a Pedagogická fakulta Karlovy univerzity. Zájemci mohou posílat přihlášky do 30. července 2016, kapacita kurzu je omezena na 30 osob.

Kontaktní osoba: Petr Hudec, hudec.petr@npu.cz, mobil 608 814 723

Podrobné informace a přihláška na letní školu.