Národní památkový ústav a CzechTourism podepsaly Memorandum o spolupráci

Naďa Goryczková, generální ředitelka NPÚ, a Jan Herget, ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism, dnes na generálním ředitelství Národního památkového ústavu podepsali memorandum o vzájemné spolupráci na vybraných projektech v průběhu let 2020–2025.

Spolupráce zúčastněných stran se bude týkat především propagace památek ve správě NPÚ na domácím i zahraničním trhu, a to především prostřednictvím vzájemné webové prezentace, sdílením obsahů a spoluprací na press, fam a influencer tripech. Dále je možná spolupráce na úrovni  vzdělávání a sdílení statistických údajů.

CzechTourism je příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj, jejímž posláním je propagace České republiky jako atraktivní turistické destinace na domácím i zahraničním trhu. Mezi významné partnery agentury se řadí česká i zahraniční odborná veřejnost (např. turistické regiony, municipality, podnikatelské subjekty, profesní organizace, média, státní instituce aj.). V rámci podpory domácího a příjezdového cestovního ruchu se zaměřuje na propagaci a komunikaci marketingových produktů a oblastí cestovního ruchu.