Dny Šumavského trojhradí / Táto, vezmi nás na hrad Rabí

O třetím červnovém víkendu se na hradě Rabí konají Dny Šumavského trojhradí. A protože na neděli 18. června připadá Den otců, zveme všechny tatínky i s jejich rodinami na hrad Rabí.

Po celý víkend bude volně průchozí celý hradní areál. Příchozí si budou moci projít velké nádvoří i to malé, kde se nachází studna a hospodářské zázemí. Budou moci vejít do místností s modely hradu i vyjít do prvního patra Nového paláce, které slouží jako vyhlídkové místo, navštívit nejstarší část hradu (včetně vysoké obytné věže, tak zvaného donjonu) nebo prozkoumat členitá sklepení. 

Pro všechny zvídavé máme připravený i doprovodný program. Mladší i starší návštěvníci se mohou proměnit na badatele a poznávat hradní areál z nových úhlů pohledu. Na několika zastaveních, která budou rozmístěna v celém hradním areálu, si budou moci vyzkoušet práci archeologů, historiků nebo archivářů a zároveň plnit (ne)náročné úkoly.

V UVEDENÝCH DNECH SE NEBUDOU KONAT BĚŽNÉ KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY (okruhy Palác a Věž) A ANI NEBUDE MOŽNÝ VSTUP POUZE NA NÁDVOŘÍ (okruh Nádvoří). Děkujeme za pochopení.